Bărbat din Fălești, reținut pentru trafic de influență. Ar fi primit 10 000 de lei, apoi încă 200 de euro pentru diverse ”servicii”

coruptie balti, cris registru, trafic de influenta, procuratura anticoruptie, centru national anticoruptie

Un bărbat din Fălești a ajuns să fie reținut de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție, după ce ar fi pretins și primit bani, în repetate rânduri, sub pretextul că are influență asupra unor persoane publice din cadrul CRIS Registru din municipiul Bălți.

Potrivit materialelor anchetei, în octombrie anul trecut, bănuitul, împreună cu o persoană neidentificată de organul de urmărire penală la moment, ar fi primit 10 000 de lei pentru organizarea susținerii cu succes a examenelor de calificare auto și eliberarea permisului de conducere. Ulterior, acesta ar fi primit încă 200 de euro, de această dată pentru eliberarea cartelei digitale de tahograf.

Pentru că, nici într-un caz și nici în altul nu s-a ținut de ”promisiune”, bărbatul a fost denunțat la CNA. Cu puțin timp în urmă, acesta a fost reținut pentru 72 de ore, fiind bănuit de trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 6 ani de închisoare ori amendă de până la 200 000 de lei.

La moment, se întreprind acțiuni în vederea elucidării tuturor circumstanțelor cazului.

Urmărirea penală este condusă de Serviciul „Nord” al Procuraturii Anticorupție.

Total
0
Shares
Total
0
Share