Bărbatul acuzat de omorul copilei de 7 ani din satul Recea, și-a recunoscut vina

Bărbatul de 21 de ani care a ucis-o cu sânge rece pe Iasmina, copila de 7 ani din satul Recea, raionul Rîșcani, și-a recunoscut vina. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către reprezentanții Poliției Naționale.

Tot astăzi, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a anunțat că celălalt suspect reținut, bărbatul de 33 de ani, a fost eliberat, deoarece s-a dovedit că nu era pe loc în momentul comiterii crimei.

„Principalul suspect și-a recunoscut vinovăția pentru faptele imputate. Procurorii vor înainta un demers de aplicare a măsurii preventive, arest pentru 30 de zile. Acesta urmează a fi supus unui șir de expertize, inclusiv cea psihiatrică”, a precizat purtătoarea de cuvânt a IGP, Diana Fetco.

Amintim că Iasmina, copila de 7 ani, din satul Recea, raionul Rîșcani, a fost găsită fără suflare într-o casă părăsită. Anunțul IGP a fost făcut marți, 8 august, la ora 16:15.

Potrivit IPN, fata de 7 ani a mers luni, 7 august, la joacă în mahala și nu a mai revenit. Mai întâi au căutat-o cei de-ai casei, iar spre seară au apelat și la poliție. Căutările au continuat toată noaptea și a doua zi, fiind implicați și câini dresați, dar și drone. Cadavrul a fost găsit marți după-amiază într-o casă părăsită din localitate. Se pare că copila a mers la casa suspectului, care se află nu departe de casa sa. Localnicii spun că fratele mai mare era drăguț cu copila și servea cu dulciuri. De data aceasta el nu a fost acasă. Fratele mai mic, un împătimit al jocurilor de calculator, s-a arătat deranjat de vizita ei. Copila a fost găsită strangulată.

Total
0
Shares
Total
0
Share