Bărbatul care a primit câte 14 cutii de pizza pe zi, timp de 9 ani, deşi nu a comandat niciodată nimic: “Nu pot dormi, vin şi la 2 noaptea!”

Cum ar fi să te trezeşti cu munţi de mâncare în faţa uşii, deşi nu ai comandat nimic? Şi nu doar o dată, ci 9 ani la rând. A păţit-o un pensionar din Belgia, care spune însă că nu e deloc un vis devenit realitate, scrie Observatornews.ro

Viaţa i-a devenit un adevărat coşmar: nu mai poate dormi şi nu ştie niciodată când se va trezi cu un alt curier la uşă. “Am primit comenzi de pizza şi la 2 noaptea!”, se plânge Jean Van Landeghem. Şi nimeni nu poate să-i dea de cap misterului.

Jean Van Landeghem a fost surprins prima oară când o pizza pe care nu o comandase i-a fost livrată din senin. Deşi a crezut iniţial că este vorba despre o confuzie şi un caz singular, curând şi-a dat seama că fenomenul straniu continuă. Iar comenzile au continuat să vină.

A primit cutii de pizza timp de 9 ani

Pensionarul belgian a primit cutiile misterioase de pizza timp de nouă ani. Jean Van Landeghem are acum 65 de ani şi, în 2020, a dezvăluit că trăieşte un “coşmar”: curierii îi aduc la uşă fel de fel de preparate pe care nu doar că nu le-a comandat, dar nici nu le doreşte. Deşi nu accepta cutiile de pizza, i-au fost aduse la un moment dat nu mai puţin de 14 produse într-o singură zi.

Bărbatul nu-şi poate explica fenomenul. “Dintr-o dată, un curier a apărut în faţa uşii şi mi-a întins mai multe cutii de pizza, deşi nu comandasem nimic”, povesteşte el, amintindu-şi de prima oară când a avut parte de o astfel de surpriză.

Comenzi misterioase, în toiul nopţii

Potrivit presei locale, acesta a pus totul pe seama unei confuzii majore, dar ulterior a început să se simtă ca-n “Ziua Cârtiţei”. Nici măcar nu putea stabili un tipar ori să prevadă de unde va primi comanda. Cel care-i trimitea preparatele alegea deseori restaurante diferite. “Se putea întâmpla în timpul săptămânii, în weekend, la orice oră… Am primit comenzi şi la 2 noaptea!”, mai spune Jean Van Landeghem.

Într-o zi de ianuarie, în 2019, zece curieri diferiţi au apărut la uşa bărbatului. Unul dintre aceştia i-a adus 14 cutii de pizza. “Nu mai pot să dorm. Tresar de fiecare dată când aud un scuter pe stradă. Trăiesc cu frică… Mă tem că cineva îmi va mai aduce o pizza”, povesteşte bărbatul.

Regretă că sunt risipiţi atâţia bani, timp şi energie din partea angajaţilor localurilor şi firmelor de curierat. “Trebuie să arunce mâncarea. În ziua când au venit 10 curieri, am calculat şi toată mâncarea costa 450 de euro”, a adăugat belgianul.

Caz similar, la 25 km distanţă

Deşi pare o poveste incredibilă, Jean Van Landeghem nu e singurul care a păţit acest lucru. Un caz similar a fost semnalat în oraşul Flanders, situat la 25 de kilometri distanţă de casa belgianului. Aici, un alt bărbat e victima “comenzilor fantomă de pizza”. “Uneori primi amândoi comenzi în aceeaşi zi”, spune bărbatul.

Jean Van Landeghem crede că cel care a pus la cale farsa locuieşte în zonă, ba mai mult, chiar îl cunoaşte personal. S-a adresat şi poliţiei, însă fără succes. Speră doar ca, mai devreme sau mai târziu, să-l prindă pe cel care i-a furat somnul şi liniştea.

Total
0
Shares
Total
0
Share