Bărbatul din Cimișlia, care și-a asasinat soția cu o sapă, a fost condamnat la 18 ani de închisoare

Bărbatul care și-a omorât în luna iunie 2023 soția cu sapa, va petrece următorii 18 ani după gratii. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Cimișlia, sediul central. Inculpatul a fost declarat vinovat de săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.145 alin. (2) lit. e1) și j) din Codul penal, adică – omorul unui membru al familiei, comis cu deosebită cruzime.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii de la Procuratura din Cimișlia. La 1 iunie 2023, angajații poliției au recepționat apelul telefonic al fiului victimei, pe faptul că acesta, revenind de la muncă acasă, a depistat-o pe mama sa, în vârstă de 57 de ani, decedată, în grădina casei, cu multiple leziuni în regiunea capului.

În cadrul investigațiilor, au apărut suspecții precum că soțul victimei în vârstă de 56 de ani, care a revenit din penitenciar în luna octombrie 2022, unde și-a ispășit pedeapsă pentru violență în familie, ar fi săvârșit fapta.

Ulterior procurorii au acumulat probe care au relevat că inculpatul fiind în stare de ebrietate alcoolică, urmare a unui conflict cu soția sa, i-a aplicat cel puțin 10 lovituri cu tăișul unei sape în regiunea capului, iar văzând că soția nu dădea semne de viață, a ascuns corpul neînsuflețit al acesteia în iarbă.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Comrat în termen de 15 zile.

Total
0
Shares
Total
0
Share