Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, nu pierde timpul prețios: “Echipa noastră continuă să lucreze constructiv pentru binele Găgăuziei”

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, nu pierde timpul prețios pe care îl are până la aprobarea noii componențe a Comitetului Executiv al autonomiei, ci, împreună cu ai săi colegi, lucrează activ, pentru a identifica vulnerabilitățile fiecărei direcții a comitetului. În cadrul unei ședințe de lucru, bașcanului i-au fost prezentate rapoarte despre activitatea actuală a Comitetului Executiv al autonomiei, propunerile și planurile de viitor.

Una dintre chestiunile importante ține de situația complicată în care s-au pomenit agricultorii din regiune. Prețul grânelor a scăzut sub prețul de cost al producției, a fost instituit embargo pentru exportul de legume și fructe în Federația Rusă. Asta în timp ce în Găgăuzia s-a încheiat recoltarea cerealelor de grupa I și sunt în desfășurare pregătirile pentru campania de însămânțare pentru anul viitor, iar agricultorii sunt mai vulnerabili la provocările interne și externe și la condițiile climaterice.

„Indiferent de situația politică dificilă din UTA Găgăuzia și împotrivirea autorităților centrale în ceea ce privește aprobarea noii componențe a Comitetului Executiv, noi – echipa lui Ilan Șor, nu așteptăm mană cerească, dar acționăm activ. Echipa noastră va sprijini agricultorii din Găgăuzia, ca să reziste în aceste vremuri dificile, să revină pe piețele tradiționale din Est și să iasă pe noi piețe de desfacere de perspectivă pentru producția agricolă”, a promis Evghenia Guțul.

Bașcanul a împărtășit o veste bună, care va consolida încrederea Găgăuziei în ziua de mâine. Din 535 de absolvenți, 503 au susținut examenul de Bacalaureat. Trei licee din satele Avdarma, Chioselia Rusă și Cișmichioi au intrat în top 50 de instituții de învățământ, după ce absolvenții au obținut cele mai bune rezultate la examene.

„Îi felicit pe absolvenții noștri care au obținut unele dintre cele mai bune rezultate, la examenul de Bacalaureat, la nivel național. Aceasta este o mare bucurie și mândrie pentru toată Găgăuzia, asta vorbește despre faptul că tineretul nostru înțelege corect ce este important în viață. Cu astfel de băieți și fete se poate de privit cu încredere spre viitorul Găgăuziei noastre iubite, unde noi vom construi un plai de vis”, a spus șefa autonomiei.

Guvernatorul Evghenia Guțul a mai subliniat că nu avem nevoie de dezbinări și bătălii politice, ci de o activitate constructivă care va permite atingerea tuturor scopurilor propuse și realizarea proiectelor benefice poporului găgăuz.

Total
0
Shares
Total
0
Share