Politic

Băsescu dă de pământ cu un analist politic, promovat de Jurnal TV: „O biată conservă moscovită”!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul președinte al României, Traian Băsescu susține că analistatul moscovit Dan Dungaciu a făcut două afirmaţii jignitoare în presa din Republica Moldova:
1. Partidul Unităţii Naţionale (PUN), al cărui preşedinte de onoare este, este un partid marionetă inventat de Plahotniuc pentru a rupe voturile unioniştilor.
2. Cele peste 150 de consilii locale care, în frunte cu primarii lor, au adoptat hotărâri de Unire simbolice, reprezintă o manipulare.

„Domnule analist moscovit Dungaciu, chiar nu ai ruşine?”, a reacționat fostul lider de la București, pe pagina sa de facebook.

Traian Băsescu afirmă că în Republica Moldova, a creat Partidul Unităţii Naţionale (PUN), partid care are ca principal obiectiv promovarea curentului unionist pentru ca oamenii/ cetăţenii RM să înţeleagă că singura soluţie care le garantează şi securitatea şi perspectiva unui trai mai bun este Unirea cu România. Dar la Jurnal TV apare analistul moscovit Dan Dungaciu, altfel împopoţonat cu titlul de profesor, dar şi cu funcţia de director al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, care susţine, nici mai mult, nici mai puţin, că acest partid ar fi un partid marionetă inventat de Vlad Plahotniuc.

„Cunosc teoria. Este inventată de proruși pentru a descuraja funcţionarea oricărui partid curat şi unionist în Republica Moldova. Dragă domnule Dan Dungaciu, nu ţi-a fost ruşine să faci astfel de afirmaţii ştiind că preşedintele de onoare al acestui partid este Traian Băsescu, fost preşedinte al României?!”, se adresează Traian Băsescu.

Mai mult, Dan Dungaciu afirmă că toate cele peste 150 consilii locale, unde primarii şi consilierii au votat simbolic pentru Unirea cu România, ar reprezenta o manipulare.

„Şi, ca să vorbesc pe înţelesul tău, ”dragă” conservă moscovită, te-aş întreba cât a costat analiza ta transmisă presei din Republica Moldova prin care jigneşti un fost preşedinte al României, umileşti sute de mii de uninonisti din Republica Moldova, jigneşti peste 150 de consilii locale, multe ONG-uri unioniste conduse şi formate din tineri şi desconsideri o muncă uriaşă a câtorva politicieni din România şi din Republica Moldova pentru ca, mai devreme sau mai târziu, efectele ticălosului Pact Ribbentrop-Molotov să fie anulate prin întregirea ţării”, a mai scris Băsescu.

Totodată, președintele de onoare PUN a ținut să-i amintească lui Dungaciu că a fost consultant plătit pentru Mihai Ghimpu, liderul PL.

loading...

Comments are closed.