Politic

Băsescu în Parlamentul European: Maia Sandu a intrat singură şi deliberat în situaţia de a pierde guvernarea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul preşedinte al României, Trăian Băsescu, a declarat în cadrul dezbaterilor despre Parteneriatul Estic desfăşurate  în Parlamentul European, că Blocul ACUM a cedat guvernarea PSRM-ului în mod intenționat.

„Din păcate, doamna Maia Sandu a intrat singură şi deliberat în situaţia de a pierde guvernarea. În Moldova este un paradox: opoziţia, care e formată din două partide pro-europene, asistă la o guvernare dură, minoritară, a pro-rusului Dodon. Este timpul ca Uniunea Europeană, care investeşte bani, să ceară celor doi lideri din opoziţie şi care, repet, constitutie majoritate să-şi facă datoria faţă de R. Moldova preluând guvernarea şi reorientând ţara către vest”, a afirmat europarlamentuarul, Trăian Băsescu, în Parlamentul European.

Băsescu în discursul său a făcut referire și la Ucraina care ar necesita o atenție mai deosebită și o abordare mai riguroasă din partea Uniunii Europene. Acesta a solicitat sprijinul şi intervenţia directă a Înaltului Reprezentant pentru Politică Externă şi a comisarului pentru Extindere şi Vecinătate.

Totodată, şi  Siegfried Mureșan a declarat că  Uniunea Europeană ar trebui să acționeze în raport cu Republica Moldova, pentru că „declarațiile diplomatice nu sunt suficiente”.

loading...

Comments are closed.