Alte știri

Bazilica Sfântul Petru din Roma se redeschide luni pentru vizitatori

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bazilica Sfântul Petru din Roma, închisă pentru turişti în ultimele două luni din cauza măsurilor de izolare adoptate pentru a limita răspândirea noului coronavirus, îşi va redeschide luni porţile pentru vizitatori, a anunţat vineri biroul de presă de la Vatican, citat de AFP și Agerpres.ro

Celebra Piaţă Sfântul Petru, ce permite accesul în bazilică, cel mai mare sanctuar catolic din lume, va fi la rândul ei redeschisă pentru public.

De la începutul pandemiei de COVID-19, statul Vatican, o enclavă în centrul Romei, a decis să implementeze aceleaşi reguli sanitare ca întreaga Italie.

Bazilica Sfântul Petru şi alte trei bazilici pontificale vor trebui astfel să respecte o recomandare a Ministerului italian de Interne, care limitează la cel mult 200 de persoane numărul indivizilor care au dreptul să asiste la slujbele religioase oficiate în lăcaşuri de cult închise.

Vineri dimineaţă, angajaţii unei echipe de curăţenie au pătruns în uriaşa bazilică de 23.000 de metri pătraţi pentru a realiza operaţiuni de dezinfectare.

Acest lăcaş sfânt, considerat totodată un templu al turismului de masă, a fost închis pentru turişti pe 10 martie, data ce a marcat plasarea în carantină a întregii Italii, fiind considerat un focar major de propagare a noului coronavirus, care a făcut peste 31.000 de victime în această ţară.

Citește și: COVID-19: Majoritatea germanilor sunt pentru menținerea restricțiilor

loading...

Comments are closed.