Politică

(Belarus) Lukașenko a refuzat să stea în genunchi în fața Rusiei din cauza petrolului!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Belarusului, Alexandru Lukașenko, a fost nemulțumit de faptul că Minskul ar putea primi despăgubiri de numai 20 de milioane de dolari din cauza poluării conductei de petrol Drujba, în timp ce partenerii internaționali ai Rusiei cer pînă la 800 milioane de dolari de la ea.

„Dar noi am suferit cel mai mult. Și ni se spune: ei, ce acolo, belaruși – ei nu au pierdut nimic. Cum așa? De aceea trebuie să urmărim și să vedem de ce lor, de exemplu, le plătesc 800 milioane dolari pentru daune, iar nouă, care am suferit cel mai mult, 20 de milioane de dolari”, a declarat președintele Belarusului în timpul unei vizite la rafinăria ”Naftan”.
 
Lukașenko a promis că va găsi un înlocuitor pentru petrolul rusesc Lukașenko a menționat că astfel de chestiuni ar trebui rezolvate cu Rusia „într-o manieră de afacerile”, dar nu ” se ne tîrîm în genunchi”. „Nu trebui de țipat, de atacat și așa mai departe, dar trebui să avem grijă de interesele noastre. Nu trebuie să mergem în genunchi. Trebuie să ne așezăm și să hotărîm într-o manieră de afaceri”, a spus președintele belarus.
loading...

Comments are closed.