Externe

BERLIN: Angela Merkel, pentru a patra oară cancelar al Germaniei!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angela Merkel a fost aleasă azi, 14 martie, pentru a patra oară cancelar al Germaniei de către Bundestagul de la Berlin, relatează The Telegraph. Merkel (63 de ani) a întrunit 364 din cele 688 de opţiuni exprimate prin vot secret în primul tur de scrutin.

Împotriva dnei Merkel au votat 315 deputaţi, iar nouă s-au abţinut de la vot. Numărul minim necesar de voturi era de 355 din total de 709 de locuri ale Bundestagului. De notat că în favoarea numirii lui Merkel au votat cu 35 mai puţini deputaţi decât majoritatea sa teoretică de 399 de aleşi conservatori şi social-democraţi. ‘Accept acest vot‘, a declarat doamna Merkel după anunţarea rezultatului.

2018 parlament germania, angela merkel, ue europa, secolul 21Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a propus-o anterior pe Angela Merkel, care conduce cel mai mare partid din Bundestag, Uniunea Creştin-Democrată (DCU), pentru funcţia de cancelar, în conformitate cu legea fundamentală.

Depunerea jurământului de către cancelar a avut loc la Palatul Bellevue, reşedinţa prezidenţială oficială. Cel de-al patrulea mandat al Angelei Merkel – şi, probabil, ultimul – se anunţă însă cel mai dificil de până acum, după şase luni de blocaj în căutarea unei majorităţi parlamentare.

loading...

Comments are closed.