Bilanțul Poliției de Frontieră pentru săptămâna trecută: 406 044 traversări și 162 de refuzuri de intrare

 

La ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 282 de evenimente cu documentarea a 286 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 57 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
– 24 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 200 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– trei cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 19 procese verbale și 166 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 360 450 lei și încasarea amenzilor de 178 550 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 162 de cetățeni străini, dar și 62 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 283 de consemne, dintre care 15 consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 268 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 406 044 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 94 648 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 55% din totalul de traversări, iar 28% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 17% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Chișinău, PTF Sculeni, PTF Cahul, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 1100 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Total
0
Shares
Total
0
Share