Bilanțul săptămânii: 248 de persoane au fost documentate cu încălcări la trecerea frontierei

 

La ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 218 evenimente cu documentarea a 248 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 43 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;

– 82 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

– 108 contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;

– șase cazuri de trafic ilicit de bunuri;

– o intervenție transfrontalieră (SMURD-aero)

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 16 procese verbale și 165 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 337 950 lei și încasarea amenzilor de 168 225 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 166 de cetățeni străini, dar și 45 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 263 de consemne, dintre care 14 consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 249 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 387 956 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 95 293 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 51% din totalul de traversări, iar 30% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 19% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci, PTF Giurgiulești-Galați, PTF Cahul și PTF Palanca.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 700 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share