Alte știri

Bilanțul săptămânii la frontieră: 15 cetățeni au primit refuz de a intra în țară. Care este motivul

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 01 – 07 iunie 2020, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 75 de evenimente, cu documentarea a 89 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

Urmăriți-ne și pe Telegram!

– 48 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– doi cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 15 contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
– Două intervenții transfrontaliere SMURD;
– opt cazuri de trafic ilicit de bunuri, transmiteTelegraph.md

Au fost declanșate 56 de consemne, dintre care două consemne pe Interpol și 54 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 15 cetăţeni străini, dar și 32 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 2187 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 2 328 475 și încasarea amenzilor de 685 595 lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 43 037 traversări, în creștere cu 26% față de săptămâna precedentă. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 17 385 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 68 % din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

loading...

Comments are closed.