Politică

Biroul Național Anticorupție și Procuratura Generală din Ucraina ar putea investiga răpirea lui Chaus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul ucrainean din partidul Solidaritate Europeană, Vladimir Ariev a adresat o cerere către Procurorul General al Ucrainei și Biroul Național Anticorupție al Ucrainei, referitor la răpirea de pe teritoriul Republicii Moldova a judecătorului, Mykola Chaus, transmite Telegraph.md

Toată istoria cu răpirea judecătorului Chaus din Moldova amenință cu un scandal internațional grandios. Tot mai multe confirmări că judecătorul corupt ( pe care Moldova avea, cel maiprobabil, să-l extrădeze Ucraine, după 22 aprilie) a fost răpit și scos în Ucraina de către angajații Direcției principale de Informații a Ministerului Apărării și acum așteaptă când lui Chaus îi vor trece semnele de violență și-l pregătesc pentru anumite declarații” a scris Ariev pe Facebook.

Parlamentarul ucrainean menționează că ce n-ar declara acum Chaus, aceasta va fi rezultatul unei presiuni și a unei costrângeri directe.

Mai mult de atât, cazul lui Chaus este acum sub pericol de a fi dărâmat din cauza răpiri, care a distrus toată procedura legală. De aceea, acest argument poate fi foarte util pentru mituit. Și ce legăture are cu judecătorul corupt serviciile de informații militare? Cine a plănuit „operațiunea”, care imediat a fost dezvăluită de către polițiștii și jurnaliștii moldoveni? Cine a finanțat asta? Cina a dat ordin cercetașilor, care au fost deja predați și observați? Cu tot acest vodevil spionic de probă joasă trebuie să se ocupe organele de drept” a spus Ariev.

Serialele TV s-au terminat, situația din Ucraina, îndeosebi la granițele de est este departe de a fi ca în film, dar pe str. Bancova scriu scenarii, care pot să coste statul cu reputație, mai ales în astfel de timpuri. De aceea am transmis la BNAU și la Procuratura Generală cererile respective despre infracțiunile demnitarilor. Să vedem dacă va fi curajul de a se lămuri.” a încheiat Ariev.

Citește și: Vaccinarea angajaților din Educație a fost discutată de Igor Dodon și conducerea Capitalei

loading...

Comments are closed.