Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare din săptămâna curentă

Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare din săptămâna curentă.

Parlamentul urmează să ratifice mai multe acorduri de finanțare. Totodată, deputații vor dezbate proiectele Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2025 și a Planurilor de acțiuni pentru implementarea acestora.

Deputații vor mai examina proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la „spălătoria” banilor murdari în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătorilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova.

Parlamentul va dezbate proiectele de modificare a Legii cu privire la tineret și a Legii cinematografiei, Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice și Legii ocrotirii sănătății. Pe ordinea de zi a ședințelor plenare mai figurează modificări și completări la Legea cu privire la parteneriatul public-privat, Legea cu privire la statutul judecătorului, Legea comunicațiilor electronice, Legea cu privire la comerțul interior.

Deputații vor mai dezbate inițiativele de modificare a Codului contravențional, Codului penal, Codului fiscal, Codului civil, Legii finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale.

În ședința plenară de vineri, vor avea loc audierea Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju cu privire la situația critică din agricultură cauzată de secetă și planul de acțiuni privind depășirea situației și audierea Președintelui Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Valeriu Chițan pe subiectul stabilității din domeniul asigurărilor în contextul situației de la MOLDASIG.

Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 26 noiembrie, și vineri, 27 noiembrie, începând cu ora 10.00.

Total
0
Shares
Total
0
Share