Actual

Biserica îi răspunde dur deputatului PAS, Oazu Nantoi: “Limbaj trivial, suburban și neadecvat…”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mitropolia Moldovei a venit cu o reacție dură, după ce deputatul PAS, Oazu Nantoi, i-a cerut să ia atitudine față de situația din Ucraina. Într-un mesaj oficial al Mitropoliei se spune că „declarațiile din ultima perioadă a unora, dezamăgesc și ne întristează. Asemenea declarații, în primul rând, confundă în mod fățiș și intenționat adresarea făcută unei persoane publice oficiale cu una față de o persoană fizică, folosind un limbaj trivial, suburban și neadecvat, iar sarcasmul și tonul plin de dispreț a acestor adresări, nu lezează doar demnitatea unor persoane, ci atentează la sentimentele a mii și mii de oameni care se regăsesc sau recunosc în ei pe liderii lor spirituali”.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În declarația Mitropoliei se mai precizează că Biserica Ortodoxă din Moldova se roagă pentru pace, nu doar într-o singură zi, 26 ianuarie, ci o face zilnic, duminical și nu numai, în cadrul fiecărei Sfintei Liturghii.

Totodată, reprezentanții Mitropoliei i-au amintit deputatului PAS că Biserica își poate rezerva pe deplin dreptul la neutralitate, drept rezervat dealtfel și de Constituția Republicii Moldova.

„Atunci când partidele de la guvernare sau anumite personaje dau dovadă de inacțiune și de lipsă de atitudine, regretăm enorm de mult faptul că se încearcă aruncarea vinei și responsabilității pe alte instituții și entități, ca de exemplu Mitropolia Moldovei. Mai mult ca atât, cu profund regret, constatăm că Instituțiile de Stat din R. Moldova, sistematic neglijează apelurile Mitropoliei Chișinăului, indiferent de domeniul vizat. De asemenea, deranjează inconsecvență mesajelor unor actori politici, care uneori cheamă la tăcere totală și neimplicarea Bisericii în sfera politicului, iar alteori solicită „expres” declarații și luări de poziții pe anumite probleme și situații”, se mai arată în mesajul Mitropoliei.

Mitropolia Moldovei a cerut să nu fie implicată în toate neînțelegerile și jocurile politice naționale sau internaționale.

loading...

Comments are closed.