Social

Blocul ACUM a mințit din nou! Plahotniuc anunță că pensionarii vor primi 600 lei de Paște și pensii majorate!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unui briefing de presă, președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc a reamintit moldovenilor despre ajutorul de 600 de lei pentru sărbătorile pascale, în ciuda faptului că reprezentanții opoziției au declarat că statul nu dispune de bani și promisiunea făcută de Vlad Plahotniuc va fi dată uitării imediat după alegeri.

Președintele PDM a dezmințit în cadrul briefingului organizat astăzi minciunile promovate de blocul ACUM privind anularea oferirii ajutorului de 600 de lei pentru pensionarii moldoveni, la fel cum s-a făcut în această iarnă cu ocazia sărbătorilor de iarnă, astfel, de acest suport financiar vor beneficia persoanele cu venit mai mic de 2000 de lei lunar. ”Noi tratăm acele minciuni electorale ca o disperare a opoziției, ca o slăbiciune a lor, pe care suntem gata să le-o iertăm”, a spus Plahotniuc.

Totodată, liderul democraților a anunțat și despre majorarea pensiilor, chiar dacă blocul ACUM spunea că bugetul țării este gol și majorarea pensiilor și a salariilor este imposibilă. În acest scop, la data de 1 aprilie, pensiile vor fi indexate cu 5.3%, ceea ce înseamnă dublu față de anii trecuți. „Mai multe partide de opoziție au mințit cu disperare despre faptul că pensiile nu pot fi majorate, cu toate acestea, noi vom majora pensiile de la începutul anului 2019 pensiile cu peste 15%” spune Vlad Plahotniuc în briefingul de presă susținut la sediul PDM.

Vlad Plahotniuc spune că ar fi fost foarte bine să facă și alte anunțuri importante în cadrul acestui briefing, anunțuri ce puteau fi ulterior transformate în fapte, acest lucru însă nu s-a realizat din cauza încăpățânării unor partide de opoziție. „Am fi putut, desigur, să venim deja și cu alte decizii bune pentru cetățeni, dacă liderii unor partide nu ar continua să blocheze formarea unei majorități parlamentare și învestirea noului Guvern. Noi suntem deschiși dialogului și vrem cât mai curând să avem instituții deplin funcționale și să lucrăm pentru oameni. Cetățenii, pentru asta au votat partidele, nu ca ele să facă mofturi și să ducă țara din nou în alegeri anticipate”, a mai spus liderul PDM.

loading...

Comments are closed.