(Video) Blocul ACUM a refuzat invitația PDM, dar a acceptat invitația PSRM de a negocia o coaliție de guvernare!

Partidul Socialiștilor invită liderii Blocului ACUM la discuții. În cadrul unui briefing de presă, Ion Ceban a declarat că aceste discuții vor reprezenta o comunicare pentru stabilirea obiectivelor comune. La scurt timp, vicepreședinte PAS, Mihai Popușoi, a răspuns că propunerea socialiștilor a fost receptată de către ei.
„PSRM și Blocul ACUM reprezintă principalele forțe de opoziție. Am mai colaborat cu politicieni din Bloc în trecut, am organizat proteste împotriva guvernării și vrem să identificăm lucruri pe care le avem în comun”, a spus Ion Ceban.
 
Potrivit declarației făcută publică în cadrul briefingului, PSRM ar trebui să facă parte din viitoare majoritate parlamentară, or anume ei au acumulat cele mai multe mandate în urma alegerilor.
 
Socialiștii susțin că nu își doresc alegeri anticipate, așa că îi invită mâine, 12 martie, la sediul PSRM, pe cei doi co-președinți ai Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase.

Amintim că săptămâna trecută, Blocul ACUM a refuzat invitația PDM de a începe negocierile privind formarea unei alianțe de guvernare pro-europeane. Totuși, astăzi, aceștia se arată dispuși să înceapă discuțiile cu PSRM.

Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, anunță că formațiunea pe care o reprezintă a luat act de declarația Comitetului Executiv al Partidului Socialiștilor prin care s-a propus organizarea unei întâlniri pentru formarea unei majorități parlamentare. El a declarat pentru Deschide.MD că, în timpul apropiat, reprezentanții ACUM vor organiza o ședință pentru a examina propunerea PSRM.

Total
0
Shares
Total
0
Share