Actualitate

Blocul chirurgical al Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” din capitală va fi renovat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău a anunțat că blocul chirurgical al Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, cu o capacitate de 5000 de intervenții anuale, va fi renovat. Edificiul nu a beneficiat de reparație de circa 40 de ani, iar costul lucrărilor este de 6 milioane lei.

Conform proiectului, antreprenorul desemnat în bază de concurs, urmează să finalizeze lucrările de renovare până la finele anului curent.

Totodată, municipalitatea va elabora un plan amplu de intervenții la nivel de infrastructură, precum și în secțiile SCM „Gheorghe Paladi”.

Potrivit Primarului General, Ion Ceban, prioritar este crearea condițiilor de muncă pentru medici şi îmbunătățirea condițiilor pentru pacienţi, astfel că acest plan de intervenție va fi discutat și cu Ministerul Sănătății, pentru prioritizarea activităților și identificarea surselor financiare în acest sens.

E de menționat că la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” anual se nasc circa 6500 de copii, capacitatea fiind de 10 mii de nașteri.

loading...

Comments are closed.