Alte știri

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor: ”O țară fără educație, fără școală de calitate, nu are nici un viitor”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alimentarea cu apă a tuturor școlilor din țară, redeschiderea librăriilor în satele Moldovei, și asigurarea accesului la educație pentru toții copiii din mediul rural. Aceste prevederi se regăsesc în Programul Național “Satul Moldovenesc”, elaborat de către Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Proiectul are drept scop îmbunătățirea vieții din mediul rural pe mai multe domenii până în anul 2025, informează NTV

Aliona Briciag, un candidat din partea Blocului, a declarat, azi, în cadrul unui briefing de presă, că socialiștii și comuniștii se vor opune cu vehemență închiderii instituțiilor de învățământ, dar și a celor medicale, din sate.

„Sunt pedagog din Leova. Am muncit întreaga viață educând noile generații. O țară fără educație, fără școală de calitate, nu are nici un viitor. Se spune că dacă închizi o școală, trebuie să deschizi un penitenciar. Pentru că dacă nu mergi la școală, nu primești educația necesară, cunoștințele și abilitățile necesare, sunt foarte mari șansele să ajungi pe o cale greșită. Am trăit vremuri de tristă pomină când s-au închis peste o sută de școli. Acest proces, care poate fi calificat drept „genocid în educație”, i-a amploare în perioada când Maia Sandu a fost ministru al Educației. Noi suntem categoric împotriva închiderii școlilor. Dimpotrivă, susținem creșterea finanțării pentru domeniul educațional, începând cu grădiniță, școală primară, gimnaziu și liceu”, a declarat Briciag.

Citește și: În plină campanie electorală, Ambasadorul SUA a fost la CEC

loading...

Comments are closed.