Alte știri

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor propune patru pași CONCREȚI pentru reducerea decalajelor salariale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) propune patru pași concreți, care vor reduce decalajele salariale din sectorul bugetar și real. Proiectul a fost prezentat de către candidatul BeCS Olga Rață în cadrul unui briefing de presă, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

“1. Va fi utilizat un standard unic de salarizare minimală, în locul celor două, care sunt utilizate în prezent. În acest scop, în economie va fi introdus un salariu minim unic garantat, care va fi utilizat la calcularea salariilor lucrătorilor din sectorul real, dar și pentru angajații din sectorul bugetar.

2. Pentru a reduce inegalitatea salarială a angajaților din sectorul bugetar, se va stabili că în următorii doi ani, la luarea deciziilor de majorare a salariilor, se va da prioritate majorării salariilor angajaților din categoriile cel mai puțin plătite.

3. Pentru a reduce inegalitatea veniturilor, inclusiv inegalitatea salarizării, salariile persoanelor cu venituri mici și medii vor fi impozitate la rate mai mici.

4. Va fi plafonată remunerarea șefilor și adjuncților instituțiilor publice cu autonomii financiare care reglementează diferite sectoare ale economiei. De asemenea va fi înăsprit controlul asupra mărimi salariilor șefilor întreprinderilor de stat”, a declarat Olga Rață.

Citește și: Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pledează pentru echitate la acordarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului

loading...

Comments are closed.