Blogger: 10 minciuni promovate de PAS

alegeri 2019, alegeri parlamentare, alegeri moldova, alegeri 24 februarie, alegeri pe sistem mixt, circumscriptii electorale, candidati independenti, parlamentarele 2019, alegeri libere, alegeri corecte,maia sandu, partidul actiune si solidaritate, pas conferinta, pas briefing, campanie electorala, maia sandu minciuni, maia sandu manipulare

Am asistat astăzi la un Live organizat de PAS. Nu știu de ce am făcut asta. Poate din curiozitatea de a mai afla ce minciuni vor mai spune? Sau cum vor manipula cetățenii? Au încercat să lege câteva cuvinte pentru a spune ”Cele 100 de probleme pe care nu le va discuta Partidul Democrat”(ca de obicei,Maia Sandu vorbește doar despre democrați , pentru că despre inactivitatea și incompetența PAS-ului nu poți și nu ai ce vorbi.). Am decis să clarific unele puncte pe care ei le-au citit de pe foaie (nici nu au avut curajul de a le învăța măcar și de a vorbi fluent), dar nu asta e cea mai mare problemă. Problema majoră în toată situația creată este ridicolul și aroganța cu care au discutat despre asta. Deci, vreau să le luăm pe rând:

1. Uzurparea Puterii de către Partidul Democrat. Nu vă pare că uzurparea puterii era atunci când Vlad Filat era prim-ministru (în acel timp Maia Sandu făcând parte din guvernrul PLDM), iar veniturile de la Vamă automat ajungeau în buzunarul lui Filat și toate funcțiile-cheie din Ministere erau subordonate Partidului pe care îl conducea? Pe când Guvernul Filip înregistrează venituri de milioane de lei de la Serviciul Vamal și alte instituții, iar aceste venituri sunt alocate transparent în bugetul de stat.

2. Eșecul total în recuperarea miliardului furat. Sunt curioasă de unde aveți voi așa informații, dacă ele sunt confidențiale? Sau faptul că mai degrabă aveți vreun coleg de partid care direct sau indirect a participat la acest furt al miliardului? Când au fost făcute audierile în Parlament, de ce nu ați fost atenție la cifrele raportate de către Bogdan Zumbreanu (Directorul CNA) și Sergiu Cioclea (Guvernator al BNM),precum că până la data de 30 septembrie 2018, suma totală returnată Ministerului Finanţelor este de 1,260 miliarde de lei sau pentru voi este mai importantă manipularea cetățenilor?

3. Anularea alegerilor democratice. Mi se pare mie că Andrei Năstase intenționat a făcut asta și când a făcut acel live pe Facebook, și când a obligat susținătorii să îndemne lumea la vot. Știți de ce a făcut asta? Vă spun eu. Hai să recunoaștem, timp de 1 an de zile el nu reușea să îndeplinească nimic din ceea ce a promis alegătorilor, iar asta înseamnă că lumea avea să se dezamăgească în el, și altă dată să se gândească de 2 ori înainte de a merge la vot. Pentru că el e conștient de faptul că orașul Chișinău are suficiente probleme, iar pentru asta e nevoie de un om puternic la primărie. Și prin toată victimizarea asta, și-a mai adunat câteva sute de susținători, ca ulterior să ne spună că el va participa și la alegerile parlamentare. Oare dacă acum i s-ar propune lui Năstase funcția de primar, el o accepta sau mergea mai departe spre pregătirile electorale? Vă spun eu că nu. Pentru că nu asta e prioritatea lui și chiar dacă avea să ajungă în primărie, avea să folosească fotoliul de primar ca trambulină pentru alegerile parlamentare.

4. Răpirea cetățenilor și deportare. Degeaba a mai fost Maia Sandu ministru al Educației, dacă ea habar nu are care e diferența dintre ”deportare” și ”expulzare”.

5. Adoptarea sistemului mixt de vot. Cel mai amplu sondaj realizat în Moldova arată că aproximativ 60 la sută dintre moldoveni consideră că deputații trebuie aleși în baza votului mixt. Vă mai aduceți aminte cum înainte de a fi adoptat acest sistem de vot, unii dintre susținătorii voștri strigau în PMAN că vor votul mixt? Halal de voi!

6. Persecutarea membrilor opoziției. Cât de cinic trebuie să fii să spui una ca asta, știind că e plin binomul PAScuDA și de contrabandiști și de violatori și de foști mercenari. Pur și simplu, nu se poate numi persecutare faptul că Maia ia sub fustă pe unul ca Petic, înregistrat deja în hărțuire sexuală pe când era cadru didactic sau pe Petrenco, recunoscut extremist cu înclinații teroristice. Scopul Maiei prin această afirmație e ordinara victimizare și PR-ul acumulat de pe urma ei.

7. Vilele lui Plahotniuc și veniturile lui. PAS încearcă să manipuleze opinia publică prin niște investigații eronate promovate de RISE Moldova. Oare nu vă pare suspect faptul că acest portal de investigații a fost (sau încă este) finanțat de Renato Usatîi, care are probleme de caracter personal cu Vladimir Plahotniuc? Unde sunt dovezile clare că acele vile de lux aparțin lui Plahotniuc? Am citit această informație, doar din curiozitate de a afla până unde va ajunge tupeul acestor jurnaliști. Iar din toată investigația nu am văzut nimic altceva decât o pseudo investigație bazată pe rețele de socializare și nici o dovadă că aceste vile aparțin anume lui Plahotniuc, doar presupuneri și cusături cu ață albă. Dar, mă rog, banii probabil sunt mai importanți decât demnitatea și noțiunea de ”Jurnalist”.

8. Creștere slabă economică. Dacă creșterile economice de 3,8%, apoi 5,2%, majorarea salariilor de câte două ori pe an la bugetari, majorarea pensiilor, exportul de peste 67% în UE și chiar aprecierile și prognozele FMI-ului de creștere economică a Moldovei pentru Maia înseamnă slab(în timp ce perioada ei de ministru era marcată de criză, dânsa personal închizând sute de școli moldovenești), atunci devine clar că liderul PAS promovează cele mai crase minciuni, în aceleași scopuri manipulatorii de distorsionare a realității.

9. PD este finanțat netransparent. Partidul Democrat este destul de clar și transparent finanțat, asta se poate de aflat și văzut oriunde. Mai rău e cu partidul PAS, care-și ascunde sursele, numindu-le doar… donatori. Printre care recent s-a aflat că se numără și Open Dialog, finanțat la rândul lui de Ablyazov, oligarhul kazah, recunoscut deja ca fiind sponsor a separatiștilor din Donbass. Nu se poate de uitat și relația dintre Grosu, vicepreședintele PAS și Shor. Shor în genere, are o legătură aparte cu Maia, plătindu-i salarii în plic, încă de pe timpul lui Filat, deci la capitolul transparență eu în locul ei, aș tăcea.

10. Trollii PD. Iată de trollii PD nu s-a auzit nicăieri, în afară de mitul promovat de Maia, Perciun și Alaiba că ei ar fi existat undeva. Dar în schimb, avem demonstrația că un Andrei Petru susținător activ a PAScuDA, ce-și permite să numească ambasadorii SUA – curve, este de fapt un fake, în spatele căruia stă, un oarecare Andrei Petic, din Transnistria și folosește identitatea unui interpret român. Deci, чья бы корова мычала. Pur și simplu, așa e primit la partidul verde-galben – hoțul strigă prindeți hoțul.

Și la final, în concluzie, am o întrebare pentru cei din partidul PAS: Cât timp mai planifică să își alimenteze electoratul cu astfel de minciuni, cu aroganță politică și manipulări și dacă în genere, cred că astea-s instrumentele demne de un politician(mai ales atât de sfânt, cum încearcă să se prezinte Sandu)?

Autor: Daniela Croitman

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share