Editoriale

Blogger către Slusari, care l-a audiat pe Platon: cui trebuie acest show ieftin și idiot?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nu o să vorbim azi despre parlamentari idioți, cretini, crețoși, proști, mari agricultori, da pricepuți în toate, universali cum s-ar spune. O să vorbim strict despre niște situații din trecut, despre niște decizii de judecată (hotărîri pronunțate de instanțe internațională, dacă la noi tot merge vorba că justiția nu-i justiție) și despre declarațiile unui raideri recunoscut la nivel internațional, un bandit în toată legea, condamnat, acuzat  în mai multe cauze penale, inclusiv pentru fraude, falsificare de documente, cumpărare de politicieni, port ilegal de armă şi asasinate pe nume Platon (mai multe info aici: http://livenews.md/din-asasin-raider-biografia-lui-platon-cu-detalii-despre-asasinate-rasunatoare-la-chisinau/)

Despre comisia de anchetă privind furtul miliardului, au auzit toți (în special cei cărora le place să fie spălați la creier de către JTV și TV8). Ap iată, această comisie în frunte cu universalul Slusari, a audiat ei zeci de persoane, cu tolk și fără, care știu ceva vizazi de caz, ori care nahar nu au, dar și persoane care nu doar știu totul de la A la Z, dar au și participat exlusiv la jaful de la BEM, cu alte cuvinte raiderul.

După o discuție de vreo 3 ore, cîteva pachete de Marlboro roșu și cafea solubilă Nescafe Gold, Slusari înghite de la Platon ideea unor tranzacțiile dubioase în care chipurile ar fi implicat ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc, în urma cărora, au avut loc evaziuni fiscale în proporții deosebit de mari. Tranzacția între Plahotniuc și Platon de prin decembrie 2011 unde din ceea ce spune Platon, compania OTIV Prime Holding obține 70 milioane dolari.

Aici la Slusari se aprinde BEC-ul (presupun după ce la informat pe Năstase) și de ce făcut după ce auzi așa info de la cel mai celebru raider din CSI? Corect, faci sesizare către mai toate instituțiile din țară și ceri să  se deschidă dosar penal, să se verifice dacă s-au achitat taxe. Chiar și pe Nimerenco au sunat-o să vacă dacă există undeva în analele ministerului sănătății informații despre grupa de sînge a lui Plahotniuc și dacă el vreodată sa tratat la spitatul din Cărpineni, pe care ministra îl vrea lichidat (ultima frază-i pură ironie!).

Acum eu mă întreb, de ce să se încordeze atîtea instituții de stat și de ce Slusari pur și simplu nu la sunat pe dulăul lui Țopa, de la JTV, Val Butnaru? Ori ăsta știe despre ce merge vorba, da mai mult, el a regizat un atac media grandios prin 2014 despre aceste 70 milioane, titlu suna c-am așa „Active de 70 de mil. de euro ale lui Plahotniuc, SECHESTRATE de justiţia olandeză”, cică au fost prezentate documente (aceleași documente despre care spune și Slusari că a intrat în posesie de la Platon) ce demonstrează că atacurile raider, care i-au deposedat de acţiuni pe oamenii de afaceri Victor Ţopa şi Viorel Ţopa au fost făcute de Plahotniuc.

Numai că, timpul își face treaba și adevărul oricum iese la lumină (vorba lui Plahotniuc). Astfel, la 3 ani distanță de la regia lui Val Butnaru de la JTV, undeva prin martie 2017, Curtea din Amsterdam emite 2 decizii în cauza Victor și Viorel Țopa VS Otiv Prime Holding (doc aici: https://agora.md/stiri/29500/doc–plahotniuc-publica-decizia-curtii-din-amsterdam-in-cauza-victor-si-viorel-topa-vs-otiv-prime-holding, ori aici: https://ru.scribd.com/document/341969426/Judgment-OTIV-Topa-08-03-17#from_embed), prin care demonstrează că acuzațiile formulate de Țopa, în baza documentelor despre care povestește și Platon și Slusari sunt pur și simplu apă chioară și nu costă 2 bani.

Cîteva întrebări retorice evident:
1) Domnule Slusari, cui trebuie acest show ieftin și idiot?
2) De cînd spusele unui condamnat, unui raider acuzat de spălare de bani, Laundromat, etc … servește temei pentru a cere unor instituții de stat să cheltuie banii cetățenilor pentru a face careva investigații?
3) Voi ce nu vă coordonați acțiunile cu Val Butnaru?

P.S. Repet, acesta nu-i un articol despre parlamentari idioți, cretini, crețoși, proști, mari agricultori, da pricepuți în toate.

autor: Andrei Gaitur 

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.