Blogger: Cumătru cu ministru, pus șef peste toată proprietatea publică a Moldovei

Din nou cumătrismul se face remarcat în Guvernul Sandu. Eugen Luchianiuc aduce probe cum că la conducerea Agenția Proprietății Publice (APP) care se află la subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii, a fost numit nimeni altul decât cumătrul Ministrului Economiei, Vadim Brânzan.

După cum menționează Eugen Luchianiuc: „Valoarea nominală de bilanț al patrimoniului public al APP, conform situaţiei de la 1 ianuarie 2019 constituia 14,004 miliarde de lei! Asta e valoarea nominală, valoarea de piață este mult mai mare de fapt. În mod normal, bunurile cu așa valoarea considerabilă pentru statul RM trebuie să fie gestionată de către o persoană pregătită, competentă, integră și bine remunerată (plătită).

De fapt, în conformitate cu prevederile art.7 alin (2) al Legii 121/2007 privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice Organul abilitat cu administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice a statului este Agenţia Proprietăţii Publice. După schimbarea puterii, în iunie anului 2019, la inițiativa Ministrului Economiei și Infrastructurii Vadim Brânzan, APP a trecut din subordinea Guvernului în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Pe 18 iulie 2019, 3 luni în urmă, în locul lui Baldovici la APP a fost adus cumătrul ministrului Brânzan – Eugeniu Moraru.

Cînd a fost prezentat colectivului, Vadim Brânzan a spus că Eugeniu Moraru și-a început cariera în organele de drept, în perioada 2003-2015 a lucrat în cadrul MAI. Din 2015 până în prezent a lucrat în calitate de manager de criză, restructurând companii din sectorul privat. Totodată, Vadim Brânzan a menționăt că, cumătrului lui, Eugeniu Moraru, ca combinație de polițist și manageri anticriza este cea mai potrivită, deoarece la APP sunt foarte multe scheme, care trebuie să fie lichidate.”

Bloggerul mai menționează că: „Ciuvacul (Eugeniu Moraru) a fost „manager de criză” cu salariu oficial de 8 000 de lei. Asta dacă împărțim 64 de mii la 6 luni cât a lucrat la Megavil SRL.

Declarație de avere și inte… by Eugen Luchianiuc on Scribd

„Compania respectivă a fost creată la data 10.09.2004 cu adresa juridică într-un apartament amplasat pe Drăgan Maria, 36/1 și este distribuitor al producției „Rolton” (macaroane), „Ulker” (biscuiți) și alte produse alimentare”, menționează Luchianiuc.
„Deci, un polițist macaronar care lucra drept „anticriză” la rollton ? pus șef pe toată proprietatea publică.
Ministrul-cumătru a promis că „polițistul anti-criză” se va apuca de restructurat companiile din sectorul de stat. Doar că, portivit articolului 12(1) din Legea nr.246/2017 cu privire la întreprinderea de stat, APP împreună cu MEI trebuie să reorganizeze întreprinderile de stat în alte forme juridice de organizare până la data de 23 noiembrie 2019”, a concluzionat bloggerul.

 

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share