Blogger: Năstase, pe la spatele Maiei Sandu, preia controlul Serviciului Vamal

VAMĂ, Republica Moldova, Serviciul Vamal, Guvernul Sandu, Cumătrismul din Guvern, Maia Sandu, Andrei Năstase, Ministerul Afacerilor Interne, Candidat la Primăria Chișinău, Municipiul Chișinău, republica Moldova, blogger, eugen Luchianiuc, Director General

Bloggerul Eugen Luchianiuc, într-un articol publicat, susține că Andrei Năstase, Ministrul Afacerilor Interne degrevat pentru a candida la funcția de Primar al Capitalei, ar intenționa să preia controlul asupra instituției Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Luchianiuc susține că „este știut faptul că Andrei Năstase vrea vama. Este o chestie de principiu pentru clanul Lucinschi din care fac parte Ion Sturza, Vlad Filat și acum Andrei Năstase. Lui i s-a explicat că nu poți schimba totul în vamă de asta se merge pe formula veche – schemele rămân, se schimbă doar destinația finală a dijmei.”

Bloggerul mai spune că Andrei Năstase „personal se duce și ia dijma de la oameni. Nu mai are încredere în nimeni purtătorul de funcții.

Eugen Luchianiuc, a făcut public un text care i l-ar fi expediat surse din cadrul instituției care cunosc bine ce se întâmplă la vamă:

În Poliție Năstase “deja a făcut regulă” – cel puțin el așa spune. Între timp, înțelegând că Maia vrea concurs transparent la postul de șef al Serviciului Vamal, el preia treptat controlul politic în vamă și îl controlează pe Iurie Ceban, directorul interimar al Vămii. Da, cum se întâmplă des în Moldova, Năstase cu Ceban sunt cumătri ?

Năstase, pe la spatele Maiei Sandu, preia controlul Serviciului Vamal :(

Paznicul lui Năstase, Ion Caraman, cel care umblă cu el permanent, e fost „ment” și prieten cu nănașul lui Nicolae Gavrilită – Lilian Pascari, fost comisar la Buiucani, actualmente Vice Șef la combatere crima organizată… Tot el este proprietarul pieței de flori de pe Calea Basarabiei (business-ul soției sale). El de mai multe ori a fost concediat din MAI, dar de fiecare dată nu doar că s-a întors, dar a și fost promovat la funcție mai înaltă. Sub aspectul celor ce se întâmplă acum în MAI, se vorbește că tot el va fi numit în curând Comisar de Chișinău.

Fiind Vama foarte importantă și interesantă pentru Năstase, prin intermediul lui Pascari Lilian (pe linia MAI) și prin intermediul soțului Ministrei, Vladimir Gavriliță care personal a avut câteva întâlniri cu Marcel Pulbere, asta din urmă dorind să-l promoveze la funcția de Director General al SV pe discipolul său Gavrilov Andrei (fost șef la Leușeni), ei vor să obțină control asupra Vămii.
Din informații Marcel Pulbere relaționează cu soțul ministrei, respectiv pregătesc terenul pentru a lucra productiv împreună.

Ei fac un joc în mai multe direcții, astfel organizând câteva echipe:

L-au adus pe Bostan Iurie, fost Șef la Ungheni și l-au numit Șef interimar al Securității Interne. Se intenționează să fie întărit la Biroul Vamal Nord. El este prieten cu menții lui Năstase. Și anume: Nicolae Gavriliță (cumnatul ministrei finanțelor Natalia Gavriliță), cel care acum recent a fost numit Șef Poliția Economică pe Republica, funcție pentru care a achitat 300 mii Euro. El este escroc și un penal care vede doar bani în fața ochilor. Băieții ușor pot confirma cum el umbla și strângea bani lunar inclusiv de la posturile vamale! Paralel, el personal a fost prins la volanul unui bus plin cu țigări! Tot el este Finul de botez al lui Bostan Iurie, ambii fiind din Ungheni. Se vehiculează că Gavriliță nu va rămâne mult timp în funcția actuală ci va fi promovat la postul de Șef IGP!

Bostan Iurie e primul… Restul începând cu Ceban deja lucrează după indicațiile celor numiți mai sus.

Ceban, actualul interimar, o balamutește pe ministră cum poate el mai bine. Dar el asta poate ? El are indicații de la Năstase să-și facă echipa lui. Totodată îl întărește pe Cebanenco Vlad (vice șef Biroul Vamal Centru), Bostan Iurie (șef la Leușeni). Totodată din partea lui poate să vină candidatura Nataliei Caleinic (fosta lui prietenă de suflet).

La Sud rămâne tot omul lui Pulbere, Andrei Botnari, cel care a cărat pâmă acum țigările la Sud (omul lui Vladimir Andronache) care e susținut la moment de adjunctul lui Iurie Ceban, Doagă Viorel. Așa că ei se întăresc în vamă și paralel prin ministra ascultătoare își băgă omul lor care o să aibă rol de “svadebnii gheneral” și oamenii lui Năstase o să cârmuiască.

Astfel, sunt pregătite mai multe brigăzi care își fac jocul lor pentru ca la un moment dat să rămână doar una dar care să nu afecteze celelalte grupări de control. Nimeni nu va suferi pentru că toți sunt de la Năstase ?

Interesant este și comportamentul SIS-ului referitor la vamă. Foarte puține note informative ajung de la SIS la Guvern. Explicația e simplă: La moment șef direcție responsabilă pe vamă este fostul șef de la echipe mobile de la Serviciul Vamal – Eugen Velcev, persoana care a avut grijă de multe lucruri din vamă pe perioada PD. El cu Ceban au o înțelegere, ca Ceban să nu-i “deranjeze” oamenii lui care i-a promovat el pe timpuri când era șef la echipe mobile, să nu răscolească alte lucruri și Velcev respectiv să țină la control ce scrie SIS-ul despre vamă la Guvern.” au declarat sursele bloggerului Eugen Luchianiuc

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share