Editoriale

Blogger: Nucile – minciuna electorală nr. 1 a anului, promovată de PAScuDA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Propabil vă amintiți cu toții de campania electorală a celor din PAScuDA, care a fost susținută de către partenerii protestatari din 2015, de reprezentanții PN, prin Ilian Cașu. Iar aceasta se baza pe ”NUCI”.

Cei din PAScuDA declarau că anul trecut nucile curățate erau 110-115 lei pentru un kilogram, anul acesta prețul a variat între 35 și 70 de lei, în funcție de calitatea lor. Sferturile de nuci sunt recepționate cu aproximativ 40 de lei, iar prețul maxim este oferit pentru jumătățile de nuci. Motivul fiind binențeles ”Guvernul Filip”, care de ceva timp a devenit un nou trend în Moldova, după cel cu ex-primarul or.Chișinău ”Chirtoacă e de jină”.
 
În urma declanșării acestui scandal pe tema nucilor, în jocul electoral a celor din PAScuDA s-a alăturat și omul lui Renato Usatîi, ce dorea să întărească declarațiile partenerilor politici cu scopul de a denigra guvernarea. Ilia Cașu declarând următoarele: ” Anul trecut, se plăteau câte 100 de lei pentru un kilogram. Anul acesta, în raionul Sângerei, cel mult 40 de lei” , declarațiile fiind făcute pentru NM.
 
Ba mai mult, în presa de doi bani din Moldova și apropiată trustului Platon-Țopa, ce scriu știri din SMS-urile liderilor PAScuDA, au evidențiat și nucile producătorilor autohtoni ce sunt vândute în Franța, prețurile fiind unele considerabile și nu ca prețurile cu care oamenii își vând producția, comparația făcută de ei fiind una pe cât se poate de absurdă/
 
Așa că… având timp liber iar afară fiind cald și frumos am mers să fac unele cumpărături, unde am dat de oamenii ce își vindeau miezul de nucă, iar prețurile fiind mult mai mari chiar și decât anul trecut, ajungând până la 200 lei per kg și nu cum declarau ”oneștii” politicului moldav. Când i-am întrebat de ce sunt atât de scumpe luând în considerație că în presă se zvonea că țăranii își vând nucile cu 30-70 lei per kg, ei mi-au zis că și la TV se spune multe, dar rar când ceva e adevărat.
”Dragi” și ”onești” Maia Sandu și Andrei Năstase, când veți mai găsi nuci cu prețurile false promovate de voi, îmi scrieți și mie, să-mi cumpăr și eu câteva kg.
 
loading...

Comments are closed.