BNS: Peste un milion de locuințe au fost recenzate până în prezent

Un milion 128 de mii de locuințe și aproximativ un milion 650 de mii de persoane, au fost recenzate până ieri, 16 mai, a anunțat, într-un briefing, directorul general al Biroului Național de Statistică, Oleg Cara, scrie Radio Moldova

Printre raioanele care au cele mai multe persoane și locuințe recenzate sunt Călărași, Anenii Noi și Soroca. La celălalt pol se află municipiile Chișinău și Bălți, unde se înregistrează ritmuri mai lente de recenzare.

De asemenea, directorul BNS a menționat că oamenii apelează Linia Verde a instituției pentru a afla cine este persoana care trebuie să-i chestioneze, dar sunt și cetățeni care doresc să fie recenzați mai devreme, din diverse motive.

Au fost înregistrate și 20 de incidente de agresiune verbală a recenzorilor, dar și de răspândire a falsurilor, cazurile fiind raportate la organele de drept, a mai precizat Oleg Cara.

Precizăm că, în acest an, în țara noastră are loc Recensământul Populației și Locuințelor. Acesta se desfășoară în perioada 8 aprilie -7 iulie. Cetățenii sunt obligați să participe și să prezinte datele IDNP-ului. În cazul în care aceștia vor refuza să răspundă la întrebările din chestionar, vor fi aplicate amenzi de până la 2500 de lei, informează Biroul Național de Statistică.

Total
0
Shares
Total
0
Share