Alte știri

Boxerul Dorin Bucșa a cucerit bronzul la Campionatul European desfășurat în România

Pinterest LinkedIn Tumblr

Boxerul moldovean Dorin Bucșa (60 kg), originar din Hâncești, a ratat în week-end schimbarea medaliei de bronz pe una de o probă mai înaltă la Campionatul European Under-22, care s-a încheiat la Târgu-Jiu (România).

Asta după ce în semifinală a fost învins cu scorul 5-0 de medaliatul cu argint Albert Batyrgaziev (Federația Rusă). Anterior, el a  repurtat două victorii. Prima a obținut-o în meciul disputat cu Jasim Ljama (Macedonia), iar a doua a înregistrat-o în partida desfășurată cu Murat Yildirim (Germania). În ambele a învins cu scorul 5-0. ”Este, oricum, un succes”, a declarat pentru mass-media antrenorul performerului, Igor Untilă, informeazp moldpres.

Două victorii a consemnat și coechipierul Mihail Cvasiuc (64 kg), dar conform tragerii la sorți el urma să învingă încă într-un meci pentru a deveni premiant. În cea de-a treia, însă, Mihail Cvasiuc a suferit înfrângere în întâlnirea disputată cu campionul Lasha Gurui (Georgia) și s-a clasat pe locul cinci. ”El va concura pe viitor pe arena internațională doar la categoria de greutate până la 60 de kilograme. Participarea la cea de până la 64 de kilograme a fost o probă, care s-a dovedit a fi nereușită”, a declarat pentru agenție Antrenorul Emerit, Petru Caduc, al cărui elev este Mihail Cvasiuc.

La turneul din Târgu-Jiu au participat opt sportivi moldoveni. Dorin Bucșa a fost premiant și la două dintre edițiile precedente ale Europenelor, rezervate juniorilor și tinerilor.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan din Grimăncăuți (Briceni), medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011), angajat în prezent în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne.

loading...

Comments are closed.