BREAKING // Consiliul Europei reacționează la abuzurile la care a fost supusă Marina Tauber: Urmărim atent evoluțiile din Republica Moldova

Consiliul Europei urmărește atent evoluțiile politice din Republica Moldova, în contextul excluderii candidatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, din cursa electorală de la Bălți, și a delegat Congresul Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei să verifice acuzațiile de presiune politică la care a fost supusă Marina Tauber. Informația se regăsește într-o scrisoare expediată Parlamentului de la Chișinău.

„Consiliul Europei a luat act de conținutul scrisorii pe care am primit-o și am expediat informația către Congresul Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei. Vă asigurăm că reprezentanții Consiliului Europei, prin intermediul entităților care fac parte din organizație, continuă să urmărească atent evoluțiile din Republica Moldova”, se arată în scrisoarea expediată pe adresa Parlamentului.

La rândul lor, reprezentanții Partidului „ȘOR” le-au mulțumit reprezentanților Consiliului Europei pentru reacția oferită și și-au arătat deschiderea către o colaborare fructuoasă pe viitor.

Amintim că reprezentanții Partidului „ȘOR” au cerut intervenția organizațiilor internaționale și a misiunilor diplomatice din Republica Moldova și să ia atitudine față de derapajele anticonstituționale ale puterii de la Chișinău, după ce Marina Tauber a fost exclusă ilegal din cursa electorală de la Bălți.

Congresul Autorităților Locale și Regionale este o instituție a Consiliului Europei, responsabilă de întărirea democrației locale și regionale în cele 47 de state membre. Format din două camere – Camera autorităților locale și Camera regiunilor – și trei comitete, el adună laolaltă 648 de funcționari aleși, reprezentând mai mult de 150 000 de autorități locale și regionale. Republica Moldova este membru al Consiliului Europei din data de 13 iulie 1995.

Total
0
Shares
Total
0
Share