Politic

Breaking News! Andrian Candu: Noi nu vom renunța! Vom iniția referendum pentru integrarea europeană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, în ședința Parlamentului se va pune la vot proiectul de lege al PDM-PEEM privind introducerea integrării europene în Constituție. În caz că legea nu va trece, Partidul Democrat din Moldova intenționează să organizeze un referendum prin care să întrebe poporul dacă este de acord cu acest lucru. Anunțul a fost făcut cu câteva minute în urmă de vicepreședintele PDM, Andrian Candu.

„Aţi auzit care au fost dezbaterile săptămâna trecută. Am amânat votul cu speranţa că totuşi unii colegi, cei din PL şi PLDM, vor înţelege şi vor intra în esenţă şi vor înţelege că e şansa momentului şi e şansa astăzi de a garanta constituţional că Republica Moldova va avea doar integrarea europeană ca model de dezvoltare. Nu ştim cum se va finaliza acest vot. Presupunem că acest vot nu va susţinut de colegii din PL şi PLDM. În situaţia în care va fi un eşec astăzi, nu este un eşec al PDM sau al vreunui partid, dar este un eşec al politicului şi al ţării, care avea şansa astăzi să-şi creeze un viitor european”, a spus Andrian Candu.

„Noi ne rezervăm dreptul şi analizăm posibilitatea ca să iniţiem organizarea unui referendum pentru integrarea europeană. Acest referendum probabil ar fi bine să fie organizat în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare pentru a economisi bani, dar exact cum o vom face, o vom reveni la acest subiect odată cu decizia Curţii Constituţionale ce ţine de posibilitatea de a organiza în timpul alegerilor parlamentare a unui referendum. Cert este faptul că nu vom renunţa la idea integrării europene şi modificarea Constituţiei pe subiectul integrării europene. Indiferent de rezultatul votului de astăzi, noi examinăm posibilitatea să organizăm acest referendum”, a mai declarat preşedintele Parlamentului,

Urmăriți mai jos declarațiile speakerului Andrian Candu înainte de ședința Parlamentului Republicii Moldova de astăzi:

loading...

Comments are closed.