Externe

Breaking news! Atac armat la Moscova! Un bărbat a luat mai mulți ostatici. O persoană a fost ucisă, există mai mulți răniți!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Atac armat în Moscova, unde un bărbat a deschis focul într-o fabrică de produse de cofetărie. Mai multe persoane au fost luate ostatice, relatează Russia Today. Atacatorul ar fi proprietarul unei companii rivale ale celei pe care a atacat-o.

Momentan, informațiile despre atacul armat sunt contradictorii. Fostul proprietar al unei fabrici din Moscova a împușcat o persoană în timpul unei dispute cu un rival de afaceri, au spus surse de poliție în presa locală. Autoritățile au anunțat oficial că cel puțin o persoană este moartă, iar cel puțin alte două persoane au fost rănite.

Postul de radio FM Business a reușit să ajungă la telefonul presupusului atacator, Ivan Averyanov. Bărbatul nu permite intrarea asistenților medicali. La locul crimei sunt deja trimiși detașamente din SOBR și OMON. Averyanov afirmă că prin acte false i se încearcă să i se ia firma deja de patru ani. După cum menționează atacatorul, azi când a venit la serviciu, dânsul a fost atacat cu arme de foc, de aceea el a folosit ca apărare arma sa de serviciu. Și regretă că s-a ajuns la victime. Directorul afirmă că este gata să se predea organelor de drept:

„Eu sunt directorul. Acum stau baricadat aici. Mai pe scurt, o grupare de oameni de naționalitate caucaziană, osetină, în frunte cu doi procurori încearcă să-mi ia firma. Unul din procurori este Dudarov, al doilea este adjunctul procurorului pe Districtul de vest. Ei urmăresc volumul imobilului și conform unor acte false mi s-a luat firma. Eu am opt copii. Știți, eu de patru ani mă bat cu ei. Ei falsifică acte, conform lor se judecă… Azi dimineață când am venit la serviciu, am fost luat cu asalt – cu pistoale, arme, eu am aplicat autoapărarea. Pe unul l-am împușcat. Se pare că mortal. Uite-așa o poveste. Dacă rămân viu, am să lupt până la capăt. Acum m-au înconjurat, detașamentele cu destinație specială m-au înconjurat. E în ordine. În curând ori voi continua focul, ori mă voi preda…” – a declarat, directorul firmei, Averyanov.

 

Conflictul a avut loc între două companii în urma unei dispute legate de o proprietate. Unul dintre participanți l-a rănit pe celălalt. Victima a murit. Polițiștii iau măsuri pentru a-l reține pe suspect”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia.

Autoritățile ruse încearcă acum să negocieze cu el eliberarea ostaticilor. Un perimetru de securitate a fost instaurat în zonă.

loading...

Comments are closed.