Politic

BREAKING NEWS // Blocul Comuniștilor și Socialiștilor vor ca barajul de la Naslavcea să fie reîntors în proprietatea statului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cer reîntoarcerea barajului de la Naslavcea în proprietatea statului. Parlamentarii au cerut audierea premierului Natalia Gavrilița pentru a alfa dacă Guvernul întreprinde anumite măsuri în acest sens. Majoritatea PAS nu a susținut însă, inițiativa opoziției.

„În urmă cu câteva zile, fostul premier Vlad Filat a recunoscut ilegalitatea transmiterii către Ucraina, pe când era șef la Guvern, a barajului de la Naslavcea. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor solicită completarea ordinii de zi a ședinței de azi cu proiectul privind audierea premierului referitor la acțiunile întreprinse de Guvern pentru reîntoarcerea în proprietatea statului a barajului de la Naslavcea”, a declarat elena Bodnarenco, deputat al BCS, președintele Comisiei parlamentare pentru mediu și dezvoltare regională.

Vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a informat plenul Parlamentului despre o situație de conflict, care recent s-a iscat dintre grănicerii moldoveni și paza de la Centrala hidroelectrică de la Novodnestrovsk.

„Autoritățile legale din Republica Moldova nu au acces în zona de frontieră. A avut loc și un conflict între serviciile de grăniceri din Republica Moldova cu paza paramilitară a complexului de la Novodnestrovsk. Lipsa poziției de către Guvernul R.Moldova poate aduce țara noastră într-o tragedie nu doar în agricultură, dar și în securitatea națională”, a declarat Batrîncea.

Amintim că în 2010, guvernul moldovean a cedat controlul asupra barajului Naslavcea, care oferă acces la apa din Ucraina, când premierul de atunci Vlad Filat a semnat un protocol cu ​​omologul său ucrainean, Iulia Timoșenko.

loading...

Comments are closed.