BREAKING NEWS! CEC a decis, alegerile locale noi în Bălți și Chișinău vor avea loc pe 20 mai

alegeri locale noi, alegeri anticipate chisinau, alegeri balti
 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis astăzi ca alegerile locale în Capitală și în Municipiul Bălți să aibă loc pe 20 mai 2018 după ce instituția a luat act de demisia primarulilor Dorin Chirtoacă și Renato Usatîi.

 

La întrebarea membrului CEC, Vladimir Șarban cu referire la comunicatul de presă care spunea că nu sunt bani de organizarea alegerilor locale noi, președintele CEC, Alina Rusu a declarat că instituția pe care o conduce a avut la dispoziție 30 de zile pentru a se expune asupra acestui subiect iar comunicatul în cauză a fost emis pentru a informa publicul.

Tot astăzi CEC va decide și va aproba și sevizul de cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău și ale primarului municipiului Bălți, din data de 20 mai 2018. Amintim că municipiile Bălți  și Chișinău au rămas fără primari după ce Renato Usatîi dar și primarul suspendat Dorin Chirtoacă au demisionat din funcția pe care au deținut-o în urma alegerilor locale din 2015.

Totodată precizăm că liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr în cadrul unei conferințe de presă a anunțat că va candidat indiferent de deciziile partenerilor va candida pentru primăria capitalei. PAS, partenerul de alianță al Platformei DA nu a decis ce candidat va susține. În același timp, liderul PDM, Vlad Plahotniuc a anunșat că partidul pe care îl conduce va susține candidatul pro-european cu cele mai mari șanse pentru a reduce șansele socialiștilor să câștige cursa electorală.

Total
0
Shares
Total
0
Share