Breaking News! Comitetul Consiliului Europei, GRECO, îi atenționează pe Năstase, Maia Sandu și Igor Dodon să NU facă presiuni asupra Procuraturei

Maia Sandu, Andrei Năstase, ACUM, PAS, Platforma DA, PPDA, Andrei Năstase lipsește de la 9 mai, Năstase chemat la Moscova, Andrei Năstase trădează

Grupul de State contra Corupției (GRECO) – comitet specializat al Consiliului Europei în prevenirea și lupta contra corupției, a luat act de inițiativa recentă a Parlamentului Republicii Moldova de completare și modificare a Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură, care vizează în special componența Consiliului Superior al Procurorilor. În altă ordine de idei, GRECO a expus și unele îngrijorări vis-a vis de transparența și dinamica procedurii de adoptare de către Parlament a inițiativei în primă lectură.

În context, la 5 iulie 2019 GRECO a adresat o scrisoare autorităților Republicii Moldova, cu apelul de a lua măsuri necesare și urgente în scopul implementării complete și rapide a Recomandărilor GRECO, date în cadrul rundei a IV-a de evaluare a Republicii Moldova (Prevenirea corupției în rândurile membrilor Parlamentului, judecătorilor și procurorilor), inter alia insistându-se asupra legiferării excluderii din componența Consiliului Superior al Procurorilor a Ministrului Justiției și a Președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, se spune într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

În egală măsură, GRECO a solicitat autorităților Republicii Moldova să dispună în mod prioritar, autorizarea publicării raportului de conformitate GRECO din cadrul rundei a IV-a de evaluare, adoptat la 7 decembrie 2018.

Total
0
Shares
Total
0
Share