Alte știri

Breaking News! Crește intenția de vot pentru PDM! PSRM, PAS și Platforma DA, bat pasul pe loc!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate, atunci în Parlamentul Republicii Moldova ar accede PSRM cu 24,7%, PAS cu 16,3% și PDM cu 12,4%. La limita pragului electoral ar fi Platforma DA, care ar acumula aproximativ 6,4% din electorat. Nu ar participa la vot circa 9,4%, iar 14,1 % din electorat nu s-au decis încă cu cine să voteze.

Fiind întrebați care din politicieni ar putea îmbunătăți sitația din Republica Moldova, 40% din respondenți au declarat că Igor Dodon este politicianul care poate schimba lucrurie spre bine. Urmează Maia Sandu cu 38% și Pavel Filip cu 37%. Următorul politician din acest top este liderul Platformei DA, Andrei Năstase, cu 29%. Surpriza clasamentului o constituie Vlad Plahotniuc, 26% din respondenți fiind de părarea că liderul PDM poate îmbunătăți situația din țară. Plahotniuc este urmat de Voronin, Chirtoacă, Candu, Leancă și Greceanâi cu câte aproximativ 20% fiecare.

sondaj IMAS, Partidul Democrat

Sondajul a fost efectuat în perioada 27 noiembrie – 7 decembrie pe un eșantion de 1101 de persoane de peste 18 ani, în 74 de localități din toată țara. Marja de eroare a sondajului este de +-3%.

loading...

Comments are closed.