Alte știri

BREAKING NEWS // Curtea de Apel Chișinău a menținut mandatul de arestare emis pe numele lui Plahotniuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților învinuitului Vladimir Plahotniuc și a menținut decizia Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, care a emis mandat de arestare pentru 30 de zile în privința acestuia, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), informează Procuratura Generală.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Prin urmare, la această etapă, potrivit legii, PCCOCS urmează să expedieze autorităților Statelor Unite ale Americii toate materialele ce-l vizează pe Vladimir Plahotniuc, în vederea extrădării acestuia.

Menționăm că, examinarea recursului învinuitului fusese stabilită inițial pentru data de 28 mai curent, însă a fost amânată de cinci ori, la cererea avocaților acestuia.

Amintim că pe 22 mai 2020, PCCOCS a obținut în instanța de judecată emiterea unui mandat de arestare pe numele cetățeanului Vladimir Plahotniuc. Emiterea acestei măsuri preventive a fost precedată de înaintarea învinuirii de către procurori în privința acestuia, pe capetele de acuzare enunțate de Procurorul General în briefingul de presă din 18 mai 2020: escrocherie, spălare de bani, organizarea și conducerea organizației criminale. Pentru aceste infracțiuni,legislația prevede pana la 15 ani inchisoare.

loading...

Comments are closed.