Alte știri

BREAKING NEWS // Furculiță anunță rezultatele consultărilor cu fracțiunile și grupurile parlamentare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Corneliu Furculiță, președintele Fracțiunii PSRM din Parlament, a anunțat în această seară rezultatele preliminare ale consultărilor din această săptămână cu fracțiunile și grupurile parlamentare. Principalul subiect discutat a fost declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, informează Telegraph.md

Potrivit deputatului, la inițiativa fracțiunii parlamentare a socialiștilor, pe parcursul acestei săptămâni socialiștii au purtat discuții cu reprezentanții mai multor grupuri legislative. Acest schimb de opinii a fost unul constructiv și a evidențiat dorința tuturor de a fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

”Deocamdată sunt diferite viziuni asupra perioadei când trebuie să fie petrecute alegerile anticipate, dar și cum pot fi provocate acestea. Discuțiile vor continua, iar la final vom ieși într-o conferință de presă pentru a comunica la ce concluzii s-a ajuns. Repet, PSRM a pledat mereu pentru alegeri parlamentare anticipate, dar organizate în conformitate cu prevederile constituționale”, a declarat Corneliu Furculiță.

”În ce privește inițiativa PAS, noi am luat act de ea. Propuneri au venit din partea mai multor grupuri parlamentare, de care noi la fel am luat act. Decizia noastră finală urmează să fie aprobată la ședința Consiliului Republican al PSRM. Totodată, vrem să atragem repetat atenție că Maia Sandu nu mai este președintele PAS, ci președinte de țară și ar trebui să țină cont de interesele cetățenilor Republicii Moldova, nu de interesele partidului pe care l-a condus. Problemele cetățenilor trebuie să fie exclusive în atenția șefului statului, nu ratingul personal sau cel al PAS-ului. Noi cerem ca toate acțiunile să fie conform Legii Supreme”, a mai punctat liderul deputaților socialiști.

Amintim că unele forțe politice se pronunță pentru declanșarea alegerilor anticipate și pentru alegerea unei noi componențe a Legislativului, iar inițiativa este susținută și de către PSRM. Însă, pentru inițierea procedurii de dizolvare a Parlamentului este necesar ca Maia Sandu să-și respecte angajamentele și obligațiunile constituționale cu privire la înaintarea a cel puțin două candidaturi pentru fotoliul de premier, candidaturi care ar trebui să pice la votul în fața deputaților.

loading...

Comments are closed.