Politic

BREAKING NEWS // Furculiță: „Anunțăm despre dezacordul privind dizolvarea Parlamentului”

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Anunțăm despre dezacordul privind dizolvarea Parlamentului”. Declarația aparține deputatului PSRM Corneliu Furculiță, înainte de a se încheia ședința Legislativului, din lipsă de cvorum, scrie zdg.md

„În temeiul hotărârii Curții Constituționale nr. 10 din 22 martie 2021, a hotărârii nr. 6 din februarie 2021, precum și a prevederilor articolului 4 din Regulamentul Parlamentului aprobat prin legea nr. 707… Prezentăm atenției publice faptul că majoritatea parlamentară absolut formalizată anunțată prin declarația privind constituirea majorității parlamentare, în vederea susținerii candidaturii pentru funcția de prim-ministru din 18 martie 2021, în componența nominală a 53 de deputați în Parlamentul R. Moldova, reiterăm suportul pentru candidatul înaintat pentru funcția de prim-ministru, Vladimir Golovatiuc.

Totodată, în temeiul punctului 77 al hotărârii CC nr. 10 din 22 martie 2021, anunțăm despre dezacordul în ceea ce privește dizolvarea Parlamentului R. Moldova și exprimăm disponibilitatea consultărilor în vederea depășirii blocajului constituțional. Pe această cale reiterăm prevederile punctului 21 al deciziei CC nr. 7 din 18 ianuarie 2021, potrivit căreia dizolvarea Parlamentului poate opera doar dacă inactivitatea îi este imputabilă Parlamentului, nu și dacă îi este imputabilă altor autorități publice și actori politici, ori respectivele principii constituționale sunt expres statuate în opiniile Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept de la Veneția (…)”, a spus Furculiță în plenul Parlamentului.

După anunțul deputaților PSRM și Șor de a părăsi ședința, Greceanîi a anunțat că ședința Parlamentului se declară închisă din lipsă de cvorum, iar deputații vor reveni în sală mâine dimineață, pentru a examina proiectele de legi care au fost incluse în ordinea de zi.

loading...

Comments are closed.