Politic

BREAKING NEWS // Guvernul a informat Parlamentul că este pregătit să cumpere cca 1 milion de doze de vaccin împotriva COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Zinaida Greceanîi anunță că a avut, astăzi, o întâlnire de lucru cu Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, secretarul de stat de la Ministerul finanțelor Tatiana Ivanicichina, secretarul de stat de la Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale Tatiana Zatîc, în cadrul căreia s-au discutat acțiunile imediate ce urmează a fi întreprinse în vederea demarării achiziționării lotului de vaccin anticoronavirus. La ședință a participat consiliera Președintelui Parlamentului Viorica Dumbrăveanu.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a informat că sunt determinate resursele necesare pentru achiziționarea unui lot de cca 1 milion de doze de vaccin. În cel mai scurt timp vor demara procedurile ce se impun pentru procurarea acestora.

“Am subliniat că este foarte important ca toate procedurile să fie finalizate cât mai rapid și cât mai curând să fie lansat procesul de vaccinare în masă a tuturor categoriilor de cetățeni. Totodată, am accentuat despre necesitatea asigurării transparenței și respectării rigorilor normative la toate etapele achiziției publice”, a declarat Greceanîi, după ședința de lucru.

Amintim că în Republica Moldova au fost autorizate mai multe multe vaccinuri împotriva COVID-19, iar până acum în țara noastră au fost livrate loturi de vaccin produs de compania AstraZeneca. Un lot a fost o donație din partea României, iar al doilea a fost prim mecanismul COVAX.

loading...

Comments are closed.