Alte știri

BREAKING NEWS // Guvernul nu a adoptat nici astăzi bugetarea suplimentară a alegerilor parlamentare din 11 iulie curent

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ținând cont de faptul că unele proiecte de hotărâri urmează a fi definitivate la nivelul ministerelor de resort, cât și în cadrul Cancelariei de Stat, premierul interimar Aureliu Ciocoi, desemnat în funcție prin decretul președintelui Maia Sandu, și miniștrii aflați în funcție au decis să nu examineze astăzi proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 22,4 milioane de lei pentru bugetarea suplimentară a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, informează Telegraph.md, cu referire la ședința Guvernului care a avut loc în această dimineață.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit proiectului de hotărâre, Guvernul urma să aloce astăzi Comisiei Electorale Centrale, din fondul de rezervă al Guvernului, mijloace financiare în sumă de 22 468 000 lei pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, stabilite pentru 11 iulie 2021, cu finanțarea cheltuielilor menționate pe măsura prezentării documentelor de plată.

În avizul la proiectul de hotărâre, Tatiana Ivanicichina, secretar de stat al Finanțelor, a informat că soldul nerepartizat al fondului de rezervă la situația din 23 iunie 2021 constituie doar 42 mln. de lei.

Este de menționat că ploile de la sfârșitul lunii mai-începutul lunii iunie curent au provocat daune de peste 50 de milioane de lei în domeniul agricol, plus alte daune de infrastructură.

ULTIMA ORĂ // Un deputat din România cere demisia șefului SIS: ”PAS are sfătuitori nemți nedeclarați”

loading...

Comments are closed.