Actual

BREAKING NEWS // Igor Dodon a vorbit cu Krasnoselski și i-a cerut să intervină prompt în eliberarea cetățenilor noștri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Situația referitoare la cetățenii moldoveni răpiți zilele trecute este una extrem de gravă și a generat imediat o reacție promptă a conducerii țării și a instituțiilor statului. Principala preocupare a fost eliberarea cât mai rapidă a cetățenilor noștri, iar demersurile făcute au adus rezultatele dorite.

În acest context, Igor Dodon a avut o discuție personală cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în care i-a cerut să intervină prompt în eliberarea cetățenilor noștri și să ia măsurile care se impun pentru responsabilizarea celor care au comis această gravă ilegalitate.

”Salut intervenția promptă și eficientă a instituțiilor noastre în acest caz și le cer sa întreprindă mai departe cu fermitate toate acțiunile legale pentru a clarifica acest caz, dar și pentru a preveni pe viitor apariția unor asemenea situații.

De asemenea, acest caz urmează să intre pe agenda de discuții a formatului de negociere 5+2, ca un precedent extrem de periculos, care trebuie clarificat”, a declarat șeful statului.

Amintim că în perioada 7-8 octombrie 2020, cel puțin patru cetățeni ai Republicii Moldova au fost răpiți de către forțele de securitate neconstituționale din stânga Nistrului. Informația a fost prezentată de Alexandru Jizdan, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

Potrivit lui Jizdan, separatiștii au răpit un angajat al IP Florești, un angajat al Agenției Servicii Publice și alte două persoane neangajate în cadrul instituțiilor de stat.

loading...

Comments are closed.