BREAKING NEWS // Maia Sandu va candida pentru încă un mandat de președinte al Republicii Moldova

Maia Sandu va candida pentru un nou mandat la funcția de președinte al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut într-un interviu pentru Bloomberg. Sursa mai scrie că Sandu are convingerea că Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană (UE) până în anul 2030, scrie Realitatea.md

„A declarat că se pregătește să candideze pentru realegerea de anul viitor pentru a menține sentimentul pro-european, pentru a evita o scădere a sprijinului pentru ieșirea din orbita Moscovei”, ar fi spus Sandu jurnaliștilor străini.

Adițional, șefa statului a vorbit despre parcursul european al țării noastre, dar și despre prezența trupelor ruse în regiunea transnistreană.

„Secretul soluționării conflictului separatist este continuarea reformelor economice și lupta cu corupția. Acest lucru va pune o națiune de 2,6 milioane de oameni pe o cale clară de aderare la UE și va arăta oamenilor din Transnistria că legăturile cu blocul comunitar, mai degrabă decât Rusia, o să le beneficieze viața”, a conchis Sandu.

Anterior, Sandu a fost întrebată de jurnaliștii moldoveni dacă va candida pentru un nou mandat, însă președinta a refuzat să comenteze acest subiect, invocând că alte subiecte sunt prioritare acum.

Maia Sandu a obținut mandatul în 2020. Atunci, principalul concurent electoral al șefei statului era ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Alegerile prezidențiale în Republica Moldova ar urma să se desfășoare în 2024. Unii politicieni din Republica Moldova și-au anunțat deja intenția să se implice cursă.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share