Alte știri

BREAKING NEWS // Noi detalii în dosarele de la Criuleni: Un inspector financiar a fost filmat în timp ce pretindea mită

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noi detalii în dosarele de la Criuleni. Un inspector al Inspecției Financiare din cadrul Ministerului Finanțelor este cercetat penal pentru mită.

Potrivit Angelei Cibotaru Starinschi, ofițerul de presă al CNA, acesta este suspectat de corupere pasivă, manifestată prin pretinderea de mită în valoare de 1250 de euro pentru a nu indica în actul de revizie neregulile depistate la inspectarea IM Biroul de Proiectări, Prospecțiuni și Servicii „CriPSer” a Consiliului raional Criuleni. Inspectorul este cercetat în stare de libertate.

„Pentru documentarea multilaterală a cazului de la Criuleni, CNA a solicitat Inspecției Financiare un control la întreprinderea vizată în dosar. S-a întâmplat însă că revizorul, în loc să identifice neregulile, ar fi ajuns la un „compromis” cu bănuiții. Noi am fixat în cadrul investigațiilor momentul pretinderii mitei în valoare de 1250 de euro pentru a nu indica în actul de control neregulile găsite la întreprindere”, ne-a explicat Starinschi.

Amintim că în dimineața zilei de miercuri, 28 iulie curent, ofițerii CNA au descins cu percheziții la sediul Consiliului raional Criuleni. În cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost reținute două persoane, iar în privința acestora se va decide chiar astăzi dacă vor mai rămâne în arest.

Detalii despre acest caz: Arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni și administratorul unei companii de proiectare au fost reținuți de CNA

loading...

Comments are closed.