Economic

BREAKING NEWS! Obligați de CSE, ”Moldovagaz” va cere circa 9-10 lei pentru un metru cub de gaz

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vadim Ceban a anunțat pentru Sputnik că ”Moldovagaz” cere Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să majoreze tariful la gaz.

Asta după ce acum o săptămână a fost prelungit contractul cu ”Gazprom” pe un termen de cinci ani, iar prețul de achiziție pentru o mie de metri cubi de gaz constituie în noiembrie 450 de dolari. Șeful ”Moldovagaz” a precizat cu cât a cerut ANRE să majoreze tariful.

„Nu e secret mare. În jurul acelor cifre menționate în mass-media – 9-10 lei care sunt pentru diferite categorii de consumatori. Cifra concretă va fi anunțară după amiază”, a spus Vadim Ceban.

Șeful ”Moldovagaz” a afirmat că deși prețul de achiziție a gazului ar putea să se modifice lunar, tariful ar putea să se mențină pentru o perioadă îndelungată.

„Ideea noastră este că trebuie să fie o stabilitate pe parcursul unei perioade mai lungi – de exemplu un an”, a spus Ceban.

Comisia pentru Situații Excepționale a emis ieri o nouă Dispoziție. Potrivit documentului,  „Moldovagaz” va înainta o cerere Agenției pentru Reglementare în Energetică în vederea ajustării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor natural. Respectiv, până pe data de 10 noiembrie ANRE va trebui să stabilească noi tarife provizorii, care vor fi aplicabile din 1 noiembrie 2021.

loading...

Comments are closed.