BREAKING NEWS // Parlamentul se va întruni în ședință joi, 5 august, pentru a vota echipa guvernamentală

Parlamentul se va întruni în ședință joi, 5 august, pentru a vota echipa guvernamentală și programul de guvernare propus de prim-ministra desemnată Natalia Gavrilița. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului Igor Grosu. Potrivit lui, programul de guvernare al noului Cabinet de miniștri va reprezenta de fapt programul electoral al Partidului Acțiune și Solidaritate, iar în echipa guvernamentală nu se vor regăsi membri ai altor partide, notează IPN.

Deși, potrivit legii, după semnarea decretului, premierul desemnat are la dispoziție 15 zile pentru a-și crea echipa guvernamenată și programul de guvernare și pentru a cere vot de încredere Parlamentului, președintele Legislativului spune că acest lucru se va întâmpla mult mai repede.

„Natalia Gavrilița va prezenta programul luni, așa cum a declarat, va fi prezentată garnitura guvernamentală. Până miercuri vor mai fi consultări publice pe program cu sindicatele, patronatele, mediul de afaceri. Miercuri va ajunge programul și lista în Parlament, biroul permanent va fi convocat în ședință, ca să decidem convocarea sesiunii extraordinare. Joia viitoare ne propunem să avem Guvern”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de teleziviune.

Președintele interimar PAS spune că formațiunea sa este gata să colaboreze cu persoane profesioniste din alte partide politice, dar fotoliile de miniștri vor reveni strict membrilor și simpatizanților PAS.

„La baza programului de guvernare este programul nostru electoral, promisiunile pe care le-am făcut în campanie. În Guvern vom avea oameni care s-au afirmat în afara țării, oameni care au obținut acolo experiență și au dat curs invitației noastre. Vor fi persoane din cadrul PAS, cu afiliere clară. Când am făcut anunțul pentru ca oameni din partide extraparlamentare să ni se alăture, ne-am referit la întreg actul guvernării, invitația n-a fost lansată prin prisma unor membri ai Guvernului. Garnitura guvernamentală va fi asumată strict de noi”, a mai spus Grosu.

În urma consultărilor președintelui Maia Sandu cu fracțiunile parlamentare, vicepreședinta PAS Natalia Gavrilița a fost desemnată în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Potrivit legii, Guvernul poate fi învestit cu voturile a cel puțin 51 de deputați, iar fracțiunea PAS are 63 de mandate.

Total
0
Shares
Total
0
Share