Politic

BREAKING NEWS: Președintele Igor Dodon suspendat temporar din funcție!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon a fost suspendat din funcție. Decizia a fost luată în aceste clipe de către judecătorii Curții Constituționale.

Judecătorii de la Curtea Constituțională au decis că președintele nu are drept de veto în cazul în care prim-ministrul propune un ministru. Remanierile din Guvern se fac în Executiv, iar dacă președintele refuză o candidatură și pentru a doua oară, este un lucru formal.

Astfel, magistrații CCM au declarat că președintele a refuzat în mod deliberat candidaturile la funcțiile de miniștri și a fost declarat ca fiind în imposibilitate temporară de a-și exercita atribuțiile funcției.

Reieșind din cele expuse de Curtea Constituțiinală, decretele de desemnare a noilor miniștri în funcții vor fi semnate fie de către premierul Pavel Filip, fie de către președintele Parlamentului Andrian Candu.

Premierul Pavel Filip a propus noi șapte miniștri. Igor Dodon a respins de două ori candidaturile acestora. Astfel, un grup de deputați, în frunte cu democratul Sergiu Sîrbu a sesizat CC-ul.

Amintim că partidul Democrat a propus spre numire noi șapte candidați la funcțiile de prim-ministru.

Iurie Leancă – Viceprim-ministru pentru Integrare Europeană

Cristina Lesnic – Viceprim-ministru pentru Reintegrare

Alexandru Tănase – Ministru Justiției

Chiril Gaburici – Ministru al Economiei și Infrastructurii

Svetlana Cebotari – Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Liviu Volconovici – Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Tudor Ulianovschi –  Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene

Președintele Igor Dodon a semnat demisia vechilor miniștri.

Igor Dodon a fost suspendat temporar, iar după ce miniștrii vor fi numiți de către președintele interimar, Igor Dodon va fi repus în funcție.

Amintim faptul că Igor Dodon a mai fost suspendat o dată, după ce a refuzat să îl numească pe Eugen Sturza la funcția de Ministru al Apărării.

loading...

Comments are closed.