Breaking News

Prim-ministrul Ucrainei, Alexsei Goncharuk, și-a dat DEMISIA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ucrainei a anunțat prin intermediul facebook-ului că și-a dat demisia.

Demisia este legată de publicarea pe internet a unei înregistrări audio presupuse realizate la o întâlnire cu în care acesta ar vorbi despre abordarea „primitivă” a lui Zelensky, potrivit tvrain.ru.

„În ultimele zile, toți au fost martori la evenimente, care s-au desfășurat în jurul unor fișiere, montate din fragmente de înregistrări ale Guvernului. Conținutul lor creează artificial impresia că eu și echipa mea nu respectăm președintele, care este liderul nostru politic ”, a scris premierul.

„Am venit la postul de prim-ministru al Ucrainei pentru a realiza programul președintelui. El pentru mine este un model de deschidere și decență. Cu toate acestea, pentru a risipi orice îndoială cu privire la respectul și încrederea noastră în președinte, am depus cerere de demisie , a subliniat Goncharuk.

În același timp, partidul de guvernământ Slujitorul poporului a precizat că nu vede niciun motiv pentru demisia lui Goncharuk după publicarea notelor.

Telegraph.md amintește că și premierul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, și-a dat demisia acum două zile imediat după discursul preşedintelui rus în care au fost anunţate o serie de importante reforme constituţionale. Ieri, 16 ianuarie, deputații ruși au confirmat deja alt premier,  pe şeful Fiscului, Mihail Mişustin.

Citește și: Iată cine vine în fruntea Guvernului rus în locul lui Medvedev. Deputații ruși l-au confirmat

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.