Actual

BREAKING NEWS // Procurorul-șef adjunct al PCCOCS ar putea rămâne fără o parte din averea sa

Pinterest LinkedIn Tumblr

Adjunctul procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Oleg Baciu, a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI) și riscă să rămână fără o parte din avere, scrie tv8.md

Inspectorii ANI vor cere în instanța de judecată încasarea în folosul statului a valorii averii nejustificate în sumă de 412 749 lei. Discrepanțele dintre declarațiile de avere și cheltuieli au fost depistate în cursul mai multor ani.

În 2020, ANI a fost sesizată cu privire la faptul că procurorul Oleg Baciu ar deține bunuri imobile și automobile care ar fi fost procurate din „surse ilicite”.

În urma verificărilor, inspectorii ANI au depistat mai multe neconcordanțe între veniturile declarate și valoarea bunurilor achiziționate.

Respectiv, la examinarea surselor din care familia Baciu și-a procurat un apartament, inspectorii ANI nu au putut identifica proveniența a peste 66 de mii de lei.

De asemenea, au apărut dubii în raport cu o sumă de 80 000 de lei achitată pentru procurarea unui automobil de model BMW X3, care la momentul procurării avea vechimea de doar 5 ani.

Potrivit, actului de constatare emis de inspectorii ANI, Oleg Baciu împreună cu soția sa au înregistrat venituri nejustificate în sumă de aproape 413 mii de lei.

ANI va mai cere în judecată privarea lui Oleg Baciu de dreptul de a mai exercita o funcție publică pentru o perioadă de trei ani.

loading...

Comments are closed.