Politic

BREAKING NEWS: Ungaria cere Uniunii Europene deblocarea celor 100 de milioane promise Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful diplomației din Ungaria cere Uniunii Europene să deblocheze ajutorul macrofinanciar de 100 de milioane de euro promis Republicii Moldova și care a fost ulterior înghețat.

Declarația a fost făcută astăzi la Budapesta de ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, la întrevederea cu șeful diplomației moldovenești, Tudor Ulianovschi, scrie sputnik.md.

Luna trecută, UE a anunțat că îngheață ajutorul macrofinanciar de 100 de milioane de euro pentru Moldova, după ce instanța a invalidat rezultatele alegerilor locale noi din municipiul Chișinău. Ungaria consideră criticile aduse de UE țării noastre drept nefondate.

Ungaria crede că 100 de milioane de euro promise Moldovei trebuie să fie debursate… și nu ar trebui să se aplice standarde duble”, a declarat Szijjarto în cadrul Reuniunii anuale a ambasadorilor ungari, după întâlnirea cu omologul său moldovean la Budapesta.

Totodată, Péter Szijjártó a specificat că Ungaria, preluând preşedinţia Grupului Visegrád (V4), în iulie 2017, şi-a fixat drept prioritate susţinerea Parteneriatului Estic, din care face parte și Republica Moldova, considerând că acesta este un instrument eficient pentru statele Parteneriatului Estic de a realiza obiectivele sale strategice de integrare europeană. În context, Ministrul Péter Szijjártó a specificat că țara noastră poate beneficia de tot suportul statelor Grupului Visegrád și, în special, al Ungariei.

loading...

Comments are closed.