Alte știri

BREAKING NEWS // Vlad Plahotniuc, în arest pentru un termen de 30 de zile la Penitenciarul 13

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deși se află în căutare internațională, fostul lider al democraților, pe numele lui Vlad Plahotniuc a fost emis astăzi mandat de arestare pentru un termen de 30 de zile la Penitenciarul 13. Decizia a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de magistrați Judecătoriei Ciocana, care au admis integral demersul procurorilor.

Procurorii PCCOCS au cerut mandat de arestare pe numele lui Plahotniuc care este vizat într-un nou dosar penal privind frauda bancară.

Amintim că, luni, șeful Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo, a anunțat într-un briefing de presă că Vlad Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Potrivit șefului PG, au fost colectate incontestabile, care demonstrează că anume fostul lider democrat ar fi beneficarul banilor obținuți sub formă de credit de la BEM.

„Dispunem de probe incontestabile care indică că anume cetățeanul Plahotniuc este beneficarul banilor obținuți sub formă de credit de la BEM, prin intermediul grupului Șor, acoperit în consecință de mijloace ale BNM – în total, peste 100 de milioane de dolari americani. Suma a fost direcționată spre cumpărarea pachetului de acțiuni al unei bănci, clădiri, compania de asigurări ASITO, Casa Modei, Hotelul Național”.

Din aceiași bani, Plahotniuc și-ar mai fi asigurat curse charter pentru el și persoanele apropiate din anturajul său.

Alexandru Stoianoglo a mai subliniat că în privința lui Vlad Plahotniuc va fi emisă o nouă ordonanță de punere sub învinuire și se va cere extrădarea acestuia din SUA.

„I se vor încrimina trei capete de acuzare și anume: crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani. Imediat ce actele vor fi traduse în limba engleză, vor fi expediate autorităților competente ale SUA pentru a fi extrădat și tras la răspundere în RM”, a precizat procurorul general.

Sursa: tv8.md

loading...

Comments are closed.